چرا اوباما از واژه «کودتا» در مصر استفاده نکرد؟
دولت اوباما اگر میخواست از واژه «کودتا» در خصوص اقدام ارتش مصر استفاده کند، قانونا باید کمک های خود را به این کشور قطع می کرد. در چنین حالتی، کاخ سفید خود را از عرصه سیاسی مصر حذف شده می دید.
دولت اوباما اگرچه از برکناری مرسی با اقدام ارتش مصر حمایت نمی کرد، اما ظاهرا در تلاش است نظامیان مصری را که اکنون قدرت را به دست گرفته اند، در مسیری که مورد علاقه ایالات متحده است، هدایت کند.
به گزارش گروه ترجمه پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، «سی ان ان» در یادداشتی به قلم «جیک تپر» نوشت: در بیانیه باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، درباره کنترل نظامیان مصر بر قدرت در این کشور، ناگفته های بیشتر و مهم تری در مقایسه با گفته هایش دارد. اوباما در بیانیه خود، از کلمه «کودتا» استفاده نکرده است؛ به عبارت دیگر، اگرچه اوباما از بازگرداندن قدرت به دولت مدنی منتخب سخن رانده، اما این دولت، احتمالا دولت محمد مرسی نیست.
بر اساس یادداشت فوق، دولت اوباما اگرچه از برکناری مرسی بر اثر اقدام ارتش حمایت نمی کرد، اما به ظاهر در تلاش است نظامیان مصری را که اکنون قدرت را به دست گرفته اند، در مسیری که مورد علاقه ایالات متحده است، هدایت کند.
یک منبع آگاه در این خصوص به سیانان گفته است که اولویت کاخ سفید آن است که برای خود، فضایی را در مصر حفظ کند و در عین حال، به مهار وضع نابسامان بپردازد.
اوباما آنچه را در مصر اتفاق افتاده، پذیرفته است و این پتانسیل را در تحولات کنونی می بیند که بهترین نتیجه مد نظر واشنگتن را ایجاد کنند. اوباما ظاهرا فقط نگران آن بوده است که نظامیها برای کنار زدن مرسی و اخوان المسلمین، از خشونت زیاد استفاده کنند.
از سوی دیگر، اوباما در بیانیه خود، در پی آن است که مسئولیت را متوجه نظامیان کند تا آنها به قول های خود در خصوص برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری، وفادار باشند.
اگرچه اوباما گفته است که کمک های واشنگتن به مصر را بیشتر بررسی خواهد کرد، اما هرگز نگفته است که 1.5 میلیارد دلار کمک سالانه به مصر را قطع می کند یا نه.
این بدان معناست که اوباما، پیامی را برای نظامیان مصری صادر کرده مبنی بر اینکه کمک ها ممکن است در صورت لزوم، قطع شود، اما دولت آمریکا آماده است در صورت حرکت نظامیان در مسیر دلخواه این کشور، با آنها همکاری کند. پرهیز از دستگیری کورکورانه اعضای اخوان المسلمین و حامیان آنها، ممکن است بخشی از همان مسیر صحیحی باشد که اوباما در نظر دارد.
به هر حال، این بدان معناست که اگرچه دولت اوباما نگران است، اما مرسی بختی برای بازگشت ندارد و توپ در زمین ژنرال عبدالفتاح السیسی، فرمانده ارشد ارتش مصر است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 05,ژانویه,2025